22. 11. 2024   |   svátek má Cecílie
 

Rybí polévka s rybími knedlíčky

Název Množství a jednotka
kapří hlavy 5 kusů
rybí vnitřnosti z 5 kaprů
mrkev 2 kusy
celer 1/2 kusu
petržel 3 kusy
Zobrazit všechny ingredience

oběd
Kuchyně: česká
Příprava: 20 min.
Vaření: 40 min.
Jarča



Postup
Omyjeme a očistíme, alespoň 5 hlav. Dáme je vařit do hrnce s kořenovou zeleninou, kořením a soli. Zvlášť dáme vařit vnitřnosti z pěti kaprů, také se zeleninou a kořením a soli. Koření dáme do váčku, aby se nám líp vybíralo. Vše povaříme do měkka. Vývar z obou scedíme do jiného hrnce. Připravíme si jíšku z másla a mouky a polévku zahustíme. Dochutíme popřípadě vegetou, solí a zelenou petrželkou.
Namočíme si do vody rohlík a pak ho spolu s rybím masem rozmixujeme. Přidáme vejce, pepř a sůl. Z této směsi děláme kuličky, které zavaříme do vroucí polévky.


 


RECEPTY

Hovězí po burgundsku (Boeuf Bourguignon)

Postup: Hovězí maso - použijeme zadní, kýtu (vrchní nebo spodní šál), ořech nebo klidně... zobrazit recept

RECEPTY

Farmářské fazole s uzeninou

Postup: Slaninu nakrájíme na kostičky, dáme na pánev a na ní zpěníme drobně nakrájenou... zobrazit recept

RECEPTY

Zelné placičky z rýžové mouky

Postup: Kysané zelí překrájíme na menší kousky, vodu ze zelí slijeme do misky, ve které... zobrazit recept

RECEPTY

Palačinky

Postup: Ingredience na palačinky smícháme do hladka, nejlépe šlehačem. Na teflonovou... zobrazit recept

RECEPTY

Dřevorubecké tousty

Postup: Sýr nastrouháme nahrubo, šunku nakrájíme najemno. Smícháme s vajíčkem a... zobrazit recept

ZAJÍMAVOSTI

Levandule

Levandule lékařská – Lavandula angustifolia - půvabná rostlina známá pro svou nezaměnitelnou vůni a léčivé účinky, k nimž se využívá celá nadzemní část rostliny. Původní domovinou levandule je středomoří, má jistý nádech... zobrazit článek

RESTAURACE

Jan Maria

Tradici moravské kuchyně důmyslně mixujeme s moderními trendy. S dobrým jídlem...